Kemarin/Semalam KFC Malaysia telah buat satu promosi 'Free Double Zinger Burger' yang mana tarikh asal promosi adalah bermula 14/12/2011 dan berakhir 15/1/2012. Promosi yang mana syarat untuk mendapatkan 'Free Double Zinger Burger' ni adalah dengan membuat sebarang pembelian dan menunjukkan printed e-Voucher yang dikeluarkan di FB KFC Malaysia ni. Tapi x sampai sehari, promosi ini ditarik kembali, di CANCELLED!

e-voucher yang membawa padah. hahahah

Ehsan dari http://earnic.com/2011/12/kfc-malaysia-free-double-zinger-burger-combo-evoucher-epic-fail/

Silapnya apabila tidak dinyatakan pembelian jenis apa, hanya disebut 'With Any Purchase'. Rakyat Malaysia bukannya bodoh2 belaka, makanya ada yang hanya membeli air sahaja, yang membeli roti bun saja pun ada dan promosi ini valid untuk sebarang jenis pembelian. Janji hampa beli. hahahaha.

Melihat kepada strategi pemasaran yg makan diri sendiri, KFC Malaysia menarik balik promosi ini.

Pengumuman yang mengundang cacian dan makian. hahahahah


Kepada Pengurus Pemasaran KFC Malaysia, kalau sekalipun nak buat promosi free2 ni, lain kali pikiaq dulu implikasinya. Nak lawan McDolah sekali pun letak promosi yg membawa untung. McDolah pun kena beli satu set burger baru dapat burger percuma lagi satu. Ni hampa boleh plak letak 'With Any Purchase'. Memang makan diri la. hahahaha.....Lain kali jangan buat macam ni lagi.

KFC - Kupon Free Cancel

Nasib baik aku x minat sgt promosi KFC ni. Kalau x mmg aku salah sorang yg pi maki dalam FB ni.