Ten:Ten:Ten

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, May 5, 2011


Takaful Amanah? Kad Visa? Ini Semua TIPU!!!

Bulan Mac yg lepas aku terima panggilan drpd sorang mamat ni, yg aku gelar Mamat Celaka (MC):

MC: Hello, En Jefrizal........
Aku: Ya saya (sopan kan aku ni)
MC: Saya Ridzuan drpd Takaful Amanah Center....
Aku: Ok, pastu?
MC: Encik ada pakai kredit kad visa kan...maybank...
Aku: Ya ada, ada apa tu?
MC: Sebenarnya insurans kad encik perlu renew untuk tahun kedua....
Aku: ??? tahun kedua? renew? bila masa saya amik benda ni...x pernah register apa pun...
MC: sebenarnya setiap pemegang kad kredit visa/mastercard automatic terima benda ni...
Aku: oo ya ka....<--- aku kena makan dah....hahaha
Aku: kalau saya nak tolak atau cancel benda ni macam mana? sebab yg tahun pertama pun saya xtau apa pun pasai takaful ni....
MC: encik tak boleh tolak..benda ni mmg kena bayar, renew...tahun kedua ni tahun terakhir kalau encik nak tamatkan...
Aku: (pelik) maknanya saya WAJIB bayar jugak la...hidup mati saya kena bayar?
MC: Ya encik..tapi tahun depan encik boleh tamatkan jika encik tak nak..cuma tahun ni encik mmg wajib renew...
Aku: Berapa?
MC: RM290 untuk setahun...akan didebitkan ke akaun kad kredit encik...
Aku: oooo...
MC: saya sebutkan nombor kad kredit encik...encik cuma perlu sahkan saja....
Aku: OK...
mamat celaka ni pun sebut la...ada sekali dua dia salah sebut...aku betulkan....dan akhirnyaaaaaa.............................aku yg tiba2 jadi bodo masa tu bagi sekali security no yg kat belakang kad kredit tu...
MC: OK, selepas saya letak telefon ni, akan ada seorang perempuan akan call untuk buat pengesahan alamat untuk penghantaran polisi...
Aku: Ok, terima kasih...(siap terima kasih padahai kena tipu)
MC: Saya akan sms sekali nama dan IC saya jika encik rasa saya tipu. (dengan yakinnya dia)


Lepas tu mmg ada panggilan drpd sorang pompuan yg no telefonnya cuma beza nombor belakang dgn mamat celaka tadi utk buat pengesahan alamat aku....
Paihtu aku pun rasa pelik ja panggilan tadi....x sampai 5 minit aku terus call Maybank Center dan tanya pasai benda ni....Maybank cakap depa x pernah ada atau x pernah buat promosi ataupun hubungan dengan takaful ni...haaa sudah...mmg sah aku kena TIPU!hahaha
Maybank nasihatkan aku untuk block kad kredit aku serta merta....dan aku pun bg persetujuan untuk block....selamatttttttt selepas dibodohkan....hahaha
Selang 2 jam lepas tu, mamat celaka tu asyik call, mungkin dia tak dapat buat transaksi dari akaun kad kredit aku...padan muka hg!

Pastu selang sehari asyik call..aku x jawab pun....biaq ja...pasai aku save nombor dia...so senang nak cam...
Then x bunyi dah....selang sebulan plak ada pompuan call aku...aku ringkaskan ja la noo...

Pompuan: En jefrizal....encik ada tunggakan bayaran untuk takaful ni...
Aku: saya dalam meeting....(aku plak tipu depa ni)
Pompuan: ooo..ok nanti saya call balik....
paihtu x call pun...selamat aku...

Then kemarin yakni 4 May 2011 pompuan tu call lagi....
Pompuan: En. Jefrizal......
Aku: Ya saya...(sopan jugak)
Pompuan: saya daripada takaful amanah center....
Aku: (alamakkkk...dia call lagi)......Helloooo...hello.....x dengar.....
Pompuan: HELLO! HELLO!! Hello encik.....
Aku: (senyap)
Pompuan: Hellooo...Heloooooo
Aku: SAYA DALAM MEETING....x dengar laa.....hello hello......(lakonan bodoh dari aku...aku end call). hahahaha

dia call balik....
Aku: Hello...ya...saya dalam meeting sebenarnya...(tipu lagi)
Pompuan: saya cuma nak pastikan encik dah buat pembayaran atau belum berkenaan tunggakan takaful amanah ni...
Aku: Nanti saya check akaun....saya call balik...
Pompuan: OK.

lepas tu aku sms dia...
Aku: "sy dlm meeting skrg. berkenaan tadi, jika saya nak batalkan boleh x? sy xnak teruskan.."
pompuan tu: "ini adalah tahun ke2 dan terakhir encik. kami just nak confirmkan semula maklumat encik utk kepastian itu sahaja."
Aku: "sy ada tanya pihak maybank dan takaful ikhlas sendiri dan mereka jwb, tak ada buat promosi sesama sndri. sy juga x pernah ambil takaful ikhlas dan x ada tahun 1."
pompuan tu: "kalau begitu boleh saya dapatkan tarikh bila encik hubungi HQ kami takaful ikhlas ?"

pasai pa plak hg nak tau aku talipon bila..suka hati aku la....aku pun terus call minah tu...
Aku: Hello
Pompuan tu: Siape ni?
Aku: Saya....Jefrizal....
Pompuan tu: oo yang call encik tadi tak ada kat tempatnya....
Aku: oo ya ka...tapi pasai pa suara u sama ja macam pompuan tadi..
Pompuan tu: tak..tak...saya org lain...berkenaan tunggakan pembayaran encik....(tiba2 ja hg tau apa yg aku sembang dgn 'pompuan tadi' tu kan...)
Aku: Saya nak cancel boleh tak..sebab saya x pernah pun amik benda ni....tiba2 ada tahun kedua...
Pompuan tu: (aku ringkaskan yg dia cerita lebih kurang mamat celaka di atas)..
Aku: Yang call saya dulu apa ntah nama dia...Ridzuan ka apa xtau...
Pompuan tu: ohh en.ridzuan tu dah kena buang kerja...
Aku: aik...pulak..bila dia kena buang?
Pompuan tu: Awal bulan 4 hari tu....dia suka paksa client...
Aku: Ok..macam ni la...u sms no ic u dan nama u sekali...saya nak buat pengesahan dgn beberapa pihak dulu...
Pompuan: OK....

Dia pun sms la...
aku reply sms dia..."tlg bagi alamat web sekali"

Aku call maybank...tny lagi sekali...dan lagi sekali maybank sahkan TAK PERNAH ada link dgn takaful amanah...
aku pun bukak la website yg dia bagi tu...
website kampeni takaful mmg mcm ni ka? hahahaha

aku call balik minah tu...

Aku: Hello...
Pompuan tu: siape ni?
Aku: Jefrizal...........(dgn nada garang...hahaaha)
Pompuan tu: oo ya...jadi macam mana...
Aku: apa website yg u bagi tadi..www.takaful.com.my kan?
Pompuan tu: ya..takaful.com.my
Aku: saya bukak website tu xdak tulis pasal takaful amanah pun...perkataan amanah pun saya x jumpa...betul ka?
Pompuan tu: eh...xkan xde..ade la....(dia slang KL)
Aku: Cuba u bukak tengok...bgtau saya apa yg u nampak...
Pompuan tu: Sekarang waktu rehat encik..lepas pukul 2 baru boleh bukak...
Aku: (barua aih...xkan x buleh kot..kampeni apa ni..) I customer yg kena tipu dgn pekerja u yg dah kena buang kerja...so u patut layan...
Pompuan tu: x encik...sekarang waktu rehat..kami tak boleh bukak website tu...lepas pukul 2 baru boleh..
Aku: U ni mcm menipu ja...
Pompuan tu: kejap yer encik....(dia bengang)....(bercakap dgn seseorang kat belakang)...
Lelaki Y: Hello encik...
Aku: aik..macam mana buleh tukar penjawab panggilan pula ni...?
Lelaki Y: Apa masalah encik sebenarnya..boleh saya bantu...
Aku: U ni sapa plak?
Lelaki Y: hmm..saya ni...macam mana nak cakap erk...saya ni kira bahagian penerangan la...
Aku: (boleh plak rasa2 n kira2) masalah saya sekarang, berkenaan dgn panggilan yg saya dapat drpd en.ridzuan......(aku x sempat abih ckp Lelaki Y potong)
Lelaki Y: Ridzuan tu dah lama x datang kerja...
Aku: pulakkk...tadi pompuan tu ckp dia kena buang...mana satu betul ni?
Lelaki Y: ya la...dia dah lama x datang kerja...(tadi pompuan tu ckp sbb suka paksa client)...jadi kami keluarkan surat berenti kerja utk dia...
Aku: oooo...(aku oo kan ja la)...
Lelaki Y: Jadi sekarang apa masalah encik...(dia dah bengang)
Aku: Saya syak korang menipu...dalam website yg pompuan tu bagi xdak tulis pun pasal takaful amanah...
Lelaki Y: Eh...ada la encik....
Aku: Saya dah scroll abih semua page saya tgk xdak pun..yg ada pasal etiqa dan website mcm website personal agen ja pun....
Lelaki Y: eh..xkan kot...
Aku: Ok sekarang u buka sendiri web tu....
Lelaki Y: Sekarang waktu rehat, kami x boleh buka..lepas pukul 2 baru boleh...
Aku: hmmm...u ni tipu ni..
Lelaki Y: macam ni la encik..kami akan cancel/terminate nama encik memandangkan encik pun belum buat apa2 pembayaran lagi..
Aku: eh boleh pulak cancel..hari tu ckp hidup mati saya wajib bayar benda ni...benda yg saya xtau pun saya ada ambil...
Lelaki Y: ni semua utk pemegang kad visa/mastercard...kalau encik daftar..macam mana nama encik ada kat kami?
Aku: Bila masa saya daftar? x pernah daftar pun....opis u kat mana? nama apa opis u?
Lelaki Y: wangsa maju...HONEYblalalalVISTA SDN BHD....
Aku: Opis u wangsa maju kat mana?
Lelaki Y: sebab apa encik nak tau?
Lelaki Y: OK...kalau macam tu kami cancel ja la...(teruih tukaq topik)
Aku: haihhh....kejap boleh cancel..kejap x boleh...
Lelaki Y: Dah kes jadi susah sgt dgn encik, kami potong ja la nama encik.....
Aku: OK...itu yg saya nak..
Lelaki Y: OK encik..terima kasih....(dengan nada penuh marah dan bengang)

Takaful Amanah??? pernah dengaq? bodoh! bagi website pun x meyakinkan....igt aku ni x reti ka pasai website2 ni....salah org la brader....jadi berhati2 dengan depa ni.....modus operandi yang macam haram jadah!!!
ni no fon depa 0162296053 & 0341481053

Anda SUKA anda LIKE

60 comments:

Fikri Rais said...

CC maybank mmg macam haram.. link ngn macam2.. depa bagi contact details ang kt insurance,privilege card la mcm2.. pastu jenih x paham bahasa lak tu..

dEe said...

thanks share.

mia said...

thanx share..

indecent said...

No. baru diorang: 016 261 8956

wahyde said...

weh g wat report kat fraud maybank 03-5891 4744.

SELALU KENE INGAT....JGN BAGI ANY P&C info KPD SESAPA YG CALL.....

fuad_ver said...

aku bru dpt col dr diaorg td.. nsb la aku brkeras xnk kasi detail2 aku.. google2 dlm tenet nmpk plk blog ni.. mmh kompom la penipu diorg.. ni no diaorg td: 0162150797

Watanabee said...

ohh....damn...aku dh terkena bulan 1 ari tu..ayat yang same hidup mati kene bayar gak...terpakse gak byr..mls nk bebel byk...tapi tadi dia call lagi soh byr lagi RM250...terus aku naik angin...aku jerit-jerit kat ejen tu macam org meroyan...terus dia letak phone...mampus la korang TAKAFUL AMANAH weh...ko tepon aku lagi...siap korang..

Blackteam said...

ni no baru diarong, tadi baru call aku..ntah pape..0192171310

nard said...

td adk aku kne... dyckp adk aku jufri, hutang dowg... padahal aku xde adk laki pn... bohong gle babi pompuan 2... siap ugut adk aku nk wat polis report lg... bgang seh... ni num bru dowg 0162275053

che said...

dah 3 kali kena dari orang berbeza.
company pun berbeza rasanya.

yang first dia call baik-baik ok lagi
aku cakap xberminat n dia xcall dah.

second tiap kali dia call aku kata aku bz..bnyk kali dia call aku kata bz dia dah xcall dah.

third ni perempuan.baru 2 kali call dah cakap marah-marah.first call aku dalam meeting aku cakap slow2 dia dah marah suruh cakap kuat-kuat.n then call bru tadi dia call balik..

dia cakap nak buat potongan takaful.aku cakap bila pulak aku register.dia kata memang wajib untuk visa and mastercard..siap herdik aku kata kalau xnak kena potong duit jangan pakai master card.smpn duit dlm asb..aku bgtau before ni dah ada org call utk takaful ni n aku tolak orh tu ok je.dia kate dia bkn nk jual brg ke ape.nak potong duit je sebab mmg wajib utk pmgg kad..

dia tanya bila expired kad.aku xnak bagitau..dia ugut dia tetap nak potong duit walaupun aku x bagitau..aku kata tunggu dulu aku nak tanya bank..dia siap kata cik report la bomba,hospital tg rambutan ke ke ape ke dia xkisah..keje dia call org,bnyk lg org yg die nak call..

aku tanya sebab pe call pakai hp no..dia kata mmg camni utk buat call.nanti lepas ni baru ada org call pakai fixed line utk confirmkan..

sory la ayat berterabur.geram sangat aku.

JEFRIZAL said...

eh...ramai rupanya yg dah komen...thanks....
bersama kita membela nasib org teraniaya.

TheBlackFlag said...

En. Jefrizal,

thanx a lot sharing this info.
Aku mangsa diorang yang terbaru tapi naseb baik aku google website hang ni klu dak lebur le Rm250 tak pasal.

Sejak bila pulak ada kad Visa kena ambik insuran Takaful Amanah dari Takaful Ikhlas? aku call Maybank bangsar minah tu cakap x de sesapa dari maybank call aku pasal mende takaful ni. So, apa kejad nye ni?

P/s: jgn bagi no a/c atau no kad debit/kredit anda...AWAS! pencuri sekarang merompak guna henpon je!

bizhunter said...

aku last year pun ada dpt panggilan mcm ni gak...aku yg bodo2 masa tu layan je..ada la dlm 5 atau 6 takaful aku masuk (sbb byk panggilan dari syarikatbyg berbeza tp modus operandinya sama je)...
kira tahun ni tahun kedua..aku dh siap sedia
asal ada call dari no 016 atau 019 yg aku x kenal, aku x layan
dlm minggu ni je hampir tiap hari dapat panggilan dari no yg bro tulis ni la...aku buat x tau je
nasib baik terpikir nak google no phone dia ni...so tjumpa la blog bro ni..
thanks 4 sharing

saffiri said...

aku pun kena jugak.. nama sama dan jumlah yg sama...

tapi insyuran tu betul atau tipu??

kalo insuran tu betul ok lagi la..at lease kita dilindungi tapi kalo insuran tu pun tipu jugak.. mmg aku naik angin nih... aku dah byr 2 kali tahun ni utk aku dan wife skali...

bole sape2 tlg sahkan ker.. sbb aku guna kad kredit hsbc..
aku dh call hsbc dia kata hsbc ada juga tapi bukan dari takaful mesra tapi hsbc takaful...

tlg sape2 investige benda ni k..

man said...

Salam..

Aku pun ade call yg modus operandi yg same..ni no tel nye: 0162132989..bile die start ckp psl kad kredit je, aku terus cakap TAK BERMINAT...hahaha...abis cite..buang mase je layan diorang ni..

kalau dpt call yang mcm ni cakap je BOLEH TAK SAYA TAK NAK LAYAN AWAK?..hehehe..kejam ayat ni..aku pernah gune sb tak dia bagi peluang aku nak cakap..

amefjay said...

salam..

aku pun baru je jap ni dapat call dari sorang pompuan cakap insurans takaful la apa laa..bla.bla.bla..

dia mintak no cc dgn no. 3 digit kat blakang card tu..aku pun stelah tanyer sikit2 aku pun bagi jer...

pas tu dia tanye pasal alamt rumah la nak anta polisi laa..
so aku cakap aku tak berminat..dia ckp kena amik gak..nak ke tak nak...aku panas ler..

ini satu paksaan ke? aku tanye..dia cakap terpulang lah pada en nak pikir cam tu...lepas tu aku ckp tak nak gak walau apa pun terjadi aku tak nak..

dia jawab dia akn charge rm 280 sekarang..
aku tanyer nama dia..dia trus letak fon..aku call balik ..line busy..

aku call maybank cust cntr..rep dia ckp takde benda2 cm ni thru maybank..so rep mybank tu ckp akan batal kan cc aku & replace yg lain dalam 3-5 ari..

no fon pompuan yg call aku tu 014 7283090

chaz said...

aku baru je terkene ptg td..mmg cilaka jantan tu..kalo kenal la mmg mati dh dia skrg..x pasal2 lesap 250..kalo la aku bukak blog ni dr dulu lg xde la aku tertipu cmni..tp kalo dh transfer bleh ke maybank replace blk duit tu..tp aku pn bangang gk,sbb aku xtau no. 3 digit kt blakang dc tu sbnrnye security number..emm xtau la bleh dpt blk ke x duit tu..kalo x terpaksa le aku haramkan dunia akhirat..no setan tu 0192171310..so skrg aku dh kosongkn akaun,isnin dpn aku nk gi terminate terus akaun tu

Fndy said...

celaka aku baru kene tadi

Fndy said...

ok aku dah block. kad kredit aku. celaka

Fndy said...

aku punya wayang lagi hebat. lepas die kencing kau kau sama mcm atas ni.

pastu siap ada pihak kad kredit call lagi cakap nak conform kan. padahal tu pun kencing gak.

last last aku call bank suh die block credit card aku. nasib baik die belum charge ape-ape lagi.

bengang betul aku. mana la die dapat detail semua ni

Asyidda JS said...

baru dapat panggilan sama dgn no yang call nard 0162275053,brulangkali saya kata taknak ambik apa-apa insurans,dia mati-mati cakap ni bukan insurans tapi takaful amanah ni compulsory utk pemegang kad kredit dgn payment rm250/year(dia ni paham tak apa yg dia promote sebenarnya?)saya cakap je taknak,taknak,taknak banyak kali,dia bengang dan kata pihak kami akan hantar surat saman...kah,kah,kah

TeMPe PeTai said...

baru dapat call yang sama tadi... aku bagitahu dia aku dah tak pakai visa ngan master lagi... aku pakai amex....

ini nombor dia.... 0162011589

Pidoz said...

Salam...
saya dah kena...
terbang RM250...
ada sesiapa boleh bantu...
apa tindakan yg harus saya lakukan???

Prince Corazón 2 said...

salam semua!

hari nih aku pun dpt call dr 0162275053. aku tanya dia mcm2 trus dia bye n cancel phone. bila aku call dia balik, dia ckp line x clear sbb hujan and call disconnect. dia bgtau buat apa nak ckp lg dgn org yg byk sgt tanya.

aku sms dia tegur cara dia berkomunikasi dgn (maybe) potential customer, trus dia reply:

"ello tlg ckit k.aq ni pr holdr.dgree k dr uitm.so ko xpyh nk ckp psl pr ngn aq.crmn diri ko 2 dl.bgus sgt ke ko 2"

what the 'tut'!

Hann DK said...

thanks for the info bro :)

Sentuhan D'KayAlyza said...

salam,

mmg rezeki saya tak sempat nak kena tipu. tetiba terpikir nak cari info pasal takaful amanah, lalu terjumpa blog ni..t.kasih ye tuan blog...

dari minggu lepas lagi saya dah di kacau dek minah takaful amanah ni (konon nya)..Rina namanye (tak tu lah nama betul ke tipu).. no phone 016-2296053..rina ni nak konpemkan saya ni pemegang kad visa maybank ke..untuk makluman, saya ni mmg takde ape2 kredit kad pun sbb guna husband punye je..saya kata, takde pun..pastu dia kata, tp puan ni pemegang debit kad maybank kan? saya mengaku lah..tp kat situ kalau korang boleh nampak, dia sendiri tak pasti maklumat tu..visa ke debit kad! kalau betul dia ade maklumat dr maybank, mesti dia konpem kan? saya layan lagi, dia kata maybank cover insuran sebanyak 200K kalau jadi ape2 kat saya, luka tangan dapat claim, eksiden, cacat kekal dapat claim and so on so on.. utk tahun ni, saya kena bayar RM290 je utk setahun.saya ni dah 50/50..ye ke tidak ni.. dia kata nak hantar polisi. nak alamat dan nama pewaris.. saya tanya dia,takkan u takde alamat saya sbb details saya sah2 la maybank ada. dia jawab, mmg ada cuma nak konpemkan je.. so, hati2 ye semua dgn ayat dia ni..saya suruh dia baca balik alamat saya, dia kata system down plak..abis nak konpemkan kat saya, tp system dia pun down, dia nak refer mana? pastu dia nak pulak no kad maybank..ops! saya pikir 90x nak bagi ke tak..saya kata la, kad tertinggal kat umah..sok je la u tepon..

esoknye dia call lagi..saya cakap saya dlm miting..ptg tu call lagi..
saya tak jawab, berlarutan sampai seminggu..tanpa jemu dia call saya..baguskan minah ni..bekerja bersungguh sungguh mencari rezeki halal, tp kalau menipu org, camne tu?

semalam dia call lagi, saya bgtau saya di luar opis..nnt saya call balik..saya call pagi ni, line tak dapat dihubungi.. saya war2kan kat kawan seopis, ramai yg kate, layan je minah ni, umpan dia sampai datang opis..dia datang je, tangkap bawak balai je..

ni nak pancing dia la ni..tgh tunggu call ni..doakan saya berjaya..hahahaha..(gelak jahat nak pekena org jahat)..

azri said...

thanks bro sbb share... td baru je cik RINA call gune no 016-2296053..promote bkn main lagi mcm yg korang ckp tu lah.. bla...bla..bla... tp nasib baik celah2 dia duk citer tu aku sempat google then jmpe blog ni...so, aku tanye die mcm2... die pn sampai tergagap2 nk jawab... pastu trus dia letak phone...hahaha. you got the wrong person Rina...hahaha

JEFRIZAL said...

Thanks semua yg mai baca info ni.bukannya apa, kadang2 depa ni pandai guna ayat2 manis sampaikan kita 50/50 nk percaya.Apa2 pun sama2 kita jadikan panduan agar tiada lagi kes sebegini.

Mohd Hafiz said...

semalam pun my wife dh terkena.. nasib baik x bg no kad.. klu x abis r.. die punye opis mate pun dh t'kena.. siap bg no kad lg.. nasib baik cpt2 cancel die nye kad..

p/s: my wife dh kena ceramah dh dari husband die ni.. mudah sgt nk kna tipu.. huhuhu..

aLFiRa said...

Dah 2x dpt call takaful mesra 20/2/12 perempuan 0193995070..24/2/12 lelaki 0193993634..modus oprandi yg sama..sila berhati2 jgn dedahkan butiran visa dan master wpun dia dah tahu no ic ngan almt kita.rate potongan dah naik rm 300.klau nak cancel kna tggu tahun dpn..biarlah tak kaya asal x tipu dan aniaya org..

Ron said...

no baru dorang.016-2618443..baru sekejap td dapat call dr sorang minah nie mewakili Takaful kononnya..nak antar polisi baru insuran memandangkan aku di tahun terakhir bagi pemegang visa/or master..what the heck??aku tengah ngantuk nie..mai dok tipon benda ngarut2 nie..bila ja dia tanya nak antar ke alamat mana..terus aku cakap...sori aku x berminat..aku ada dah...dia pun kata " tak mngapalah encik..nanti pihak bank akan kol encik bertanyakan kenapa encik tak berminat" ptuiii...ikut suka aku la...pihak bank ke sapa ke nak kol lantaklah...ni kad aku.. aku guna aku bayar la....kalau aku nak, aku cr korang...korang tak perlu cari aku...buduh punya org...nak meniaga tapi nak kencin org...silap la..he he...

tupai said...

Pukul 11.20am .. Hari Isnin 12/3/2012

Aku lak terima panggilan macam kome kat atas.. samer jer.. Aku x layan.. Last² yer ckp nak lapor pada pihak atasan... Siap call lagi.. cam haram..

No terbaru:0162054053
No Pihak atasn kononya: 0358855100

Ford_Musang said...

Pergh.. semalam aku baru kena gak.. ada gak kisah ni diblogkan.

Aku pun bengong pegi bg detail CC kat org yg x dikenali. RM300 dah skang. Alhamdulillah.. nasib baik pastu aku terus call Maybank Center..
"Pemegang kad kredit maybank (Mastercard/Visa) xder pun PA Insurance ni". Terus dia cancelkan kad aku. Puuhhh...

Tapi no yang kol aku dah lain:
1. 0323801961
2. 0193992665

Pas aku cancelkan kad tuh, tetiba lak mamat 019 tu kol aku tanya dah dapat kad baru ke? CEH! Terus aku cakap aku x nak teruskan. Pastu no 03 tu lak asyik2 kol, aku x jawab langsung.. Siut je.. Beringatlah kita, jangan bg detail ttg kita punya CC atau Debit card pada sesiapa pun.

Wazie said...

aku pun dapat call yang macam ni semalam. tapi nama dia takaful MESRA. cis!!!

take note this number: 0323801963

Abe Peq said...

tq tuan blog..saya baru dpt call dr takful amanah jugak..modus operandi mmg same...0162057053 , nk di jdikan crite saya ckp sy x cye ngn dia, sy pncing nk jumpa, tp dia just hntr mms gmbr dia nk tunjuk yang dia bkn penipu hahaha... alhamdulillah saya x byr pape n x confirmkn adress and number kad saya..

teddy_freedie said...

take note this no : 0323801963 aku br kene..terjumpe blog nie..tros call maybank....cancel card

BlossomSakura said...

cam siot je klu la dpt google td mase org tu call mesti xkena tipu...
dah r takaful amanah tu dah tipu kn pastu de city trendz card centre plak nk tipu...lps receive 2nd call tu cpt2 google n call maybank da terminate card...yg takaful amanah tu dah terkena rm250 r...klu x kena lg rm300...smpi mati pn xkan byr kat diaorg nnt nak bg surat bantahan transfer kat maybank...td diaorg suh wat camtu bile bil dah sampai...

JEFRIZAL said...

Semoga kita dapat memberi pengajaran kepada orang lain jugak...

Pihak BERITA TV9 telah menghubungi aku untuk bercakap berkenaan perkara ni, jadi insyaAllah sama-sama kita ketengah isu agar org ramai sedar penipuan halus dan licik mcm ni...

Miss TeddyB said...

ptg tadi baru je aku dapat panggilan mcm korg2 tu dari maybank gak..aku x berapa dengar sgt pe dia ckp pasal sore dia pyela slow..yg aku dengar perkataan kad kredit jek...secara automatiknye aku kate xberminat la...pastu dia tye aku nape x pakai kad kredit..agaknye lakan dia tye camtu la, aku ckp lg x berminat gak...terus dia ucap salam ngan aku then letak tepon...aku tau ni mesti penipu. aku pon google laa jap n jumpe blog ni.

rupenye no fon owg yg call aku tu sama sejibik cam en.tupai pye caller.

>> 0358855100 <<

AR-RaYYaN said...

slm semua..huhuhu sy baru terkena tapi nasib baik x sempat bg maklumat bank.. mmg suara jujur yang amat tp ending terbongkar jgk utk tujuan penipuan.. hampeh.. ni no org tu 01110800549. Sila berhati-hati semua..

Lanz™ said...

aku baru dapat kol tadi.. awal tahun da kena camni.. siol jer.. tapi aku xbank in lagi.. just layan je dorang dulu...

Minah ni, nama Yana, kol aku dari Takaful Ikhlas AMC katanya.. nak suruh renew untuk tahun kedua insuran PA. Aku pelik la, tahun kedua? tahun lepas xde pun kena cmni.. tanya lagi, dari mana dpt info aku? dia kata sebab daftar kad kredit Visa/Mastercard dapat info ni sbb auto dia register. Ok.

Lps tu dia suh update alamat terkini sbb nk hantar polisi. Aku tanya ape alamat yg ada dgn dorang.. boleh dia cakap tak tau, takde.. kata nk update.. tpi alamat xde..update apa tu.. dia ckp dia nk verify alamat yg aku bg verbally ni dgn data ni.. kira nk kompenkan matching ar.. ada pulak camtu... aku bg je alamat opis aku.. layan dulu.. ok.

pastu mintak plak nama pewaris pulak.. aiseh.. aku da pelik da.. aku cakap.. hntr dulu polisi, baru aku update sapa pewaris.. dia kata tak boleh.. kena bagi gak.. aku bg nm wife aku.. nama je.. ic kemudian aku kata.. dia ok..

pastu dia bgtau plak kena bank in RM299 dulu, baru polisikan dihantar dlm masa 3 minggu.. aiseh. aku bgtau aku nk tgk dulu polisi tu baru aku byr.. dia cakap polisi tu akan hanya diberi bila dah bayar.. hampeh tol..

Aku layan lagi.. aku tnya cmne pembayaran tu? dia cakap dia tolak dari kad kredit.. dia nk mintak aku kompemkan no kad kredit aku.. aku xbagi..aku bgtau yang aku tak nak camtu.. aku nak bank in sedri nanti.. aku mintak no akaun dia.. mula2 dia nk bg no akaun manager dia... aku tnya apsal plak akaun personal? takkan xde akaun kompeni.. dia ckp ada2.. nanti bagi.. pulakk!!

Pastu dia bagi no akaun Affin Bank atas nama kompeni katanya.. aku x cek lagi betul tak. aku salin no akaun tu. Masa mula2 aku mintak tu dia ckp xleh bagi sbb panjang... palaho hang... bg je la.. aku boleh tulis..

Pastu dia bg no fax dia untuk faxkan bukti..ni no fax dia. 0342513851.. ada sapa boleh kompemkan? Aku tanya opis kat mana, dia kata kat KL, di Taman Keramat Permai. Sapa boleh sahkan ada Takaful situ?

Dia suh bagitau dia bila dah bank in nanti.. ni no phone dia 0147999566.. dia kata ni no opis.. tapi aku kompius.. no opis xde pangkal '014'.. tapi mungkin juga sbb sekrang ni ada no ipous yg gitu.. aku OKkan je dulu..

Pastu baru aku google and jumpa site ni.. memang membuka minda jugak.. thanks bro.. kalau dorang ada kol lagi.. aku nk mintak kensel la.. mls nk bank in.. kalu dorang beralasan.. aku nk layan dulu smpai dorang kantoii.. FYI sebelum ni aku da penah kantoikan geng penipu2 camni.. ada pengalaman sikit la..

nasihat.. jangan mudah bagi maklumat terutamannya yg sensitif kepada org/sykt yg kita xtau.. hold dulu.. buat semakan dulu.. baru bertindak...

Slmt Thn Baru 2013

pesfreak said...

aku nak tambah: 0163364090
walaupun dah lama entry ni..tapi td ada org call aku..lebih kurang camni la..siap tau kat mana alamat kpg aku..nak hantaq polisi..kepala pak dia la..aku ckp nnt call balik..kahkahkah..pehtu google..terjumpa entry ni..mmg baguih dok ada..sib baik aku tak sampai tahap bagi no kredit kad lg...bodoh punya org...islam..tapi cari duit nak menipu jugak...

pesfreak said...

dari keja mkn duit haram dok menipu org..baik jual diri ja teruih...sama jugak hasilnya..haram jugak..cuma ada tambah sket..sedap..kahkahkah..aku bengang ni

Mohd Hafiz said...

Semalam baru ada sorang pompuan katanya dari takaful ikhl@s. dia soh aku bayar utk tahun kedua, tahun ketiga bleh terminate. Aku betah kat dia aku x penah amik pon benda ni. Dia dgn kompiden cakap amik kredit kad mebeng otomatik dpt insuran ni. aku cakap kat dia aku soh kol aku balik arini sbb aku nk kompem dgn mebeng dulu batol ka dak. skg ni dah baca blog ni sah2 dah tau dia try nk tipu kita. Selamat. TQVM sbb post maklumat ni.

khairun najjat said...

Just nak tnye kalau dh terbagi alamat dan ic tu kira dh register insurans ka?duit xsempat beri la.mtk penjelasan sesiapa yg tahu?coz sy dh malas nk jwb call diorg.

JEFRIZAL said...

Khairun najjat:

Duit x sempat beri tu macam mana? Tapi dah ada terbagi no Kad Kredit tak? sebabnya depa akan cas melalui kad kredit...

Haya Ismail said...

saye pon bru dpt kol dr 0162618441.insurans takaful dr hsbc amanah, dia kata sy x bace terms n conditions betol2, sy da saspek cm sumthing wrong sumwer, ble tny bape duet sy kne bayar, dia kate 399, trus sy kate sy nk tgk black n white dlu, awk ingt 399 tuh 3.99 ke? trus dia nk off kn panggilan..haha hantu betol..
sy pon smpat sahkn name n ic, tp asenye diorg taleh wat pape slagi kte x sahkn no kad kredit n security code 2..so ati2 ye sume

aRiZa said...

thanks for sharing.. sy ni mmg dh kena tipu! x guna pny 'takaful ikhlas'! kes sm mcm Mohd Hafiz n Haya Ismail.. dpt call 23 Mei 2013, 12.35 pm. hr ni cek akaun online dh lesap RM399. pdhal xbg pun no kad debit. kad kredit plak mmg x pakai.. ditolak utk 'ziarah explorer travel &...' bukannya 'takaful ikhlas'!
hati2 dgn no ni 03-41627178.

bismiyusra said...

Kes yg sma terjadi pd sy. Hantu2 tu sempat potong m299 melalui kad kredit. Pastu ada pihak maybank call dan tanya adakah sy setuju utk potong rm299. Sy kata x nak. Dia suruh sy ke maybank n terminate card. Pihak bank siap nasihat kan lg, jgn mudah terpedaya. 2 minggu lpas tu maybank kreditkan balik rm299 tu. Nak dijadikan cerita, harini malaun tu call lg, dan menyatakan sy dh kena saman. Kena pergi ke mahkamah tinggi KL 1julai ni sbb x bayar insurans selama 4 tahun. Jumlah tunggakan rm5400. Menggigil sy dgr, dah la dlm pantang ni. Nasib x meroyan.. Dia suruh jelaskan sblm kul 3 ptg ni. Jika lewat sy akan dibicarakan. Mak oi..kejam gile! Dia siap ckp hr ni kan gaji..puihh. Terus call suami dan suami dh settle kan dgn pompuan tu. Kami nk wat report ptg ni. Tp dia guna private number skg..mmg bijak.

syifa' Jannah said...

Just terima call benda yg sama. Kita ni dah la tengah tidor ( kerja malam). Dalam mamai tu dgr jer apa diorang cakap. Minta pengesahan no.ic dan alamat rumah sy bagi jer. Tapi dia ckp nk terus potong dari kad kredit. Sy ckp xpakai kk. Dia terkejut betul ke sy xpernah aktifkan kk bank rakyat sy. Mmg sy xaktifkan kad kredit pun. Dia suruh bagi no kad debit pulak. Sy bab nk bagi no debit kad ni mmg liat sikit....terus mamai sy hilang. Tapi sy janji nk bayar cash via maybank2u. Sy minta dia sms no akaun. Dia janji nk bagi esok. Sms kena tunggu esok ke? Benda ni dh jadi 2- 3 bulan lepas, tapi smpai la ni sy x terima no.akaun tu. Tapi dia siap cakap akaun tu atas nama Norhafizah Ali. Musykil jugak, kalau syarikat kenapa nama individu.Kalau nama syarikat dia kata kena guna bank affin.....susah dia kata xder kat tempat saya. Mana dia tau? Pastu siap puji2 suara sy muda la......sy dalam mamai2 tu pun teringat juga bila masa sy ambil insuran ni smpai kena byr rm 399 setahun. Ni tgh tunggu dia nk bagi no akaun ke x? Dalam pada tu sy teringat nk melayari laman web diorang tu.....dan sekarang sy dh tau sy hampir2 tertipu.... Alhamdulillah selamat..... rm399 masih milik sy.


lindarazif said...

Salam.. Pagi ni terima call yg sama. Tetiba je nk anta polisi Takaful ntah hape bende, siap baca alamat umah n Ic no kita ni lagi.. Pastu Tanya, Puan setuju la ni ya kami anta polisi n kami akan buat pemotongan bayaran sbyk rm499 hari ni jgk. Amboi kalau smp Nk kena bayar saya xnak lah! Katanya lagi kita x leh x terima sbb dah sain masa ambik kad kredit tu.. Haram betul! Ni No Hp dia org 010 220 6544

ajrovers said...

aku pun baru dapat call tadi.
dia cakap PA aku nak kena renew untuk tahun kedua. kena bayar 350 untuk renew. lepas ni tak nak renew dah takde masalah.

pastu bila aku tanya aku amik PA dari mana? dia bleh cakap "adalah tu dari Prudential, AIA, atau mana2 encik.." bleh pulak macam tu yek?

last2 aku cakap aku nak buat renew direct dari syarikat PA aku sendiri. dia bleh reply lak "kalau renew dengan diorang, mahal encik.. dengan kami ni murah.. sebab ada promosi raya.." perghh... sampai camtu sekali.

bila dia mintak no kad kredit, aku cakap aku tak pakai kad kredit dah skang ni. bila dia mintak debit card, aku cakap aku nak kompemkan dulu tentang PA renewal punya policy nih. dia setuju dan dia akan call balik dalam jumaat ni atau minggu depan.

skang ni bila baca citer2 korang semua kat atas, tau la aku nak men'jawab' dengan diorang tu nanti.. hehehe...

Amira said...

Salam. Sy baru je terima call dr no 010 220 6544 ni. Hafiz nama org yg call tu. Nk buat pemotongan utk policy tahun akhir kateny. Tp seingt saya xpenah pn sy subscribe mana2 takaful ni. Then die mntk no CC. Nasib baik dh baca entry ni.. then sy bg no CC salah. Tp diorg kate no CC yg salah tu sama mcm yg ade dlm rekod. Nmpk sgt penipunya.

I learn a lesson said...

Salam saya pun dah terkena. Modus operandi hampir sama. Guna nama bank rakyat. Mmg daring kump ni

I learn a lesson said...

Ari ni siap berbalas sms dan nk report polis sbb kata dia tipu. Nasib baik cal customer service dan terminate card. No mmg 016 and 014..beware

Kaklong Niza said...

ramai pulak yg kena... ingatkan saya sorang jek smpai kali ke 6... dpt call dr org & company yg lain2... nasib x amik... kelentong betui!!

firfeeya said...

Salam. Saya pun hampir terkena. Baru je orang Amanah Takaful telefon. Diorg suruh apply insurans bagai..siap tanya surat nak hntr ke alamat rumah or company. saya bgtau la alamat rumah. then dia suruh bayar RM399/tahun untuk cover insurans RM150k..syukur tfikir untuk check kat internet n jmpa page ni..esok diorg call perlu reject panggilan.. thx siarkan tentang ini untuk panduan org lain..

Navigare said...

hampir terkena kali ke2..mcm celaka.td call ckp nak potong lg rm298 dr cc aku.kali ni utk aku punya wife plak..br bulan lpas aku terkena disebabkn kebodohan aku sdiri..name je degree holder tp kene tipu jgk..hahaha..aku ade tanye org bank, die ckp benda cmni xkn jd kalau org bank sdiri xbocorkan maklumat pemegang cc kt org luar.so,die akui company2 penipu ni ade org dalam.(ni borak2 unofficial la dgn bank punya customer service).siap suh aku hati2 lg jgn kene tipu kali ke2.respect la lu bro.

wan norulkhamisa said...

informative..

wan norulkhamisa said...

saya ade terima call dr satu takaful ni, n sy cek kat website bank negara. kwn2 leh cek betul x company tu ada takaful ke x kat bank negara yea..kdg ade company persendirian suke2 hati ltk takaful pdhal bank negara yg kene luluskan...sekian