Kemarin, hari Ahad aku dan puan niza buat kerja gila. ni semua pasai x makan tengahari. haha. dok cari geng nak bersuka ria, tapi last2 x jadi. konon nak keluaq lunch la tghari, last2 sampai pkoi 4 lebih x keluaq2 lagi. mula puan niza kata pi makan kat Kg Baru laa tang lauk byk2 tu. tapi aku dok pikiaq, alang2 dah ptg camtu baik makan malam teruih. hmm tiba2 teringat puan niza dok 'teringin' makan ketam. HAH!!! Bagan Lalang! hahaha...aku kata kat puan niza.."jom pi makan ketam kat Bagan Lalang". puan niza jawab "bleh gak, kalau abg bawak, syg ikut ja". tu dia tu diaaaaa. apa lagi, lepak sat sampai pukoi 5, keluaq teruih pi Bagan Lalang. singgah kat Petronas beli roti High 5 berintikan sambal bilis, kot sakit perut pedih (gemuk mcm ni pon pedih perut ka x makan tghari?) telan sebijik roti, bukan sebuku roti nooo. YES! Jom pi Bagan Lalang. kami sampai dalam pkoi 6 mcm tu la kat HM Bagan Lalang. elok2 kedai baru buka. sempoi...tapi plan nak makan pkoi 8, nak pi jalan2 kot pantai dulu. so kami pi pilih makanan dulu n reserve tempat habaq kata nak makan pukoi 8. yang membuatkan KEJA GILA menjadi GILA MAKAN, kami pilih ketam 4 ekoq, ikan siakap sekoq, siput lala, udang 6 ekoq, sotong 3 ekoq. Nahhhh! makan 2 org sampai lagu tu. mmg GILA! paihtu pi lepak2 tepi pantai dgq deruan ombak (konon!). pkoi 715 baru gerak pi kedai ikan bakaq tu blk. tunggu maghrib, semayang pastu baru pi makan! disebabkan kami reserve tmpat duduk n dah pilih makanan awai, jadi bila sampai ja kat pkoi 8 tu, teruih duduk n teruih dpt hidangan! yaaa! kami berdua makan mcm 4 org makan! hahaha. nasib baik aku x makan tengahari. last sekali yg tinggai hanya sekoq ketam. yang lain mmg clear! Line Clear! Semua sekali RM160.50. terbaik wok!

*kalau teringin sesuatu, baik buat ja teruih, takut nanti kempunan*