Apa khabaq org kampung?
lama sudah tak berjumpa,
Minta-minta semuanya
Di dalam sihat sejahtera.

Hari tu kata nak sambung i'm not single[Part I]...pe cita?? x sambung2 pon....hahaha...ce citer ce citer...

Ok...cerita dia mcm ni...dah lepaih mlm dok pasang tanda arah ke tempat kenduri tu...keesokannya iaitu hari kejadian (hari kenduri la tu), seawai jam 830pagi dah keluaq pi butik nak bersiap...memba baik 2 org follow mula2....Namet & Pabil...bukan follow sebenaqnya, tapi tolong bawak...hahaha...xkan pengantin nak drive sendiri....pengantin pompuan dah sampai awai dari aku kat butik kat alor staq tu..maklum la dia dari penang...wajib mai awai...paihtu mcm besa la..dok buat hingaq dlm butik tu sambil nak siap...

lebih kurang pkoi 1215 camtu kami pon siap...rombongan/famili pengantin pompuan pon dah ondaway kat hiway dah....so kami pon pi berkumpul kat tol hutan kampung (setelah diringkaskan)...famili aku telah dihubungi nak habaq kata kami ondaway dah...depa dah standby dah...

kira agak2 pkoi 1ptg (mmg bajet pkoi 1 pon nak sampai), rombongan pengantin pon sampai...hanya 2 biji kereta dibenarkan masuk sampai ke kawasan plg hampir dgn khemah, keta abah dia pasai mama kurang sihat untuk berjalan jauh...pengantin mmg kena berjalan jauh...aku xtau pon surprise apa abg aku n jiran aku nak buat...elok2 dah turun dari keta n ready nak berjalan...

KEBABOOOM!!!! hahaha bunga api siam mariiiii...kiri kanan jalan depa pasang....abg aku, abg ipaq aku n jiran aku....ni semua keja depa...nasib baik bukan jenih latah....cidak mau bersilat tang tu dah...kalau malam nampak la skit...tapi dah buat siang...nk buat gena...x brp nampak la...xpa..tu pon dah cukup sempoi dah...terima kasih abg aku, abg ipaq aku & jiran aku.

aku mcm besa arr..muka kena cool, ghenyih baik punya....paihtu pi la dok kat pelamin sat sambil diiringi lagu susunan DJ yg diatoq oleh kak ipaq aku, terima kasih kak tini. Pelamin plak mmg nampak grandtourismo punya arrr...dgn kusyen tinggi nalakarupan punya (sbb aku besaq kot dia bagi kerusi besaq tu)...xpa la janji sempoi...pengapit adalah org yg sama mcm kenduri belah pompuan...apit & nurul nadirah (dulu org panggey bahau..:P)...terima kasih jugak kat hampa dua org...

lepaih dok sat kat pelamin tu, tiba la acara makan beradap..kalau x beradap satg org kata kurang ajaq plak...hahaha...pi la dok makan...bunga kat meja makan tu mmg buleh lindung baik punya makanan aku....aku pon apa lagi, set baik punya dgn apit (pengapit aku) belasah ratah ikan siakap abih sekoq...bukan org nampak pon...hahahah...siap tambah nasi....sempoi....dah lapaq xkan nak tahan...bukan ka?

dah abih makan, sesi jalan2 jumpa org n bergambaq la plak...oo lupa plak..OP @ Official Photographer aku nama dia Nasir Zin. tiba2 plak ada sorang lagi kamera man..."sapa dia plak mamat ni, salah tempat kenduri ka"...."ni member aku, saja bawak dia mai" nasir habaq...hahahah...kak aku, mak aku semua pakat dok heran dah sapa mamat tu....apa pon terima kasih...

selesai acara kat tempat kenduri tu, pi amik gambaq "luaqpintu" plak....pi amik kat alor setaq...kat Balai Seni..berlatar belakangkan bangunan Balai Seni yg dah berapa puluh tahun aku pon x tau...tapi kira naaissss arr....masa tu hujan rintik2...amik ja la kot bangunan tu saja...huhuuhuhu...

Maka dengan itu selesai la Majlis Perkahwinan aku...sekian terima kasih..