Ampang - Damansara - Bukit Broga - Sungai Tekala

woowooowooo..first time naik bukit...



hari sabtu 19/06/2010 tgh malam layan Toy Story 3D dulu di GSC One Utama, seronok gak..lawak...4 star aku bg drpd 5. lepaih tu blk rehat sat, pkoi 330 pagi keluaq nak bertolak p Semenyih. Sampai kat stesen minyak Petronas kat Semenyih dlm pkoi 5 pagi. tdoq sat sampai org azan Suboh. paihtu semayang Suboh, teruih gerak p Broga dalam pkoi 6 pagi.
dah sampai Broga, omangaihhh...ramai banyak gila keta kat ladang kelapa sawit tu. semuanya nak naik Bukit Broga (Bukit Lalang). cari parking dalam keadaan gelap gelita dlm ladang tu..huhuhu..dah parking dgn rasa terujanya nak naik bukit..bukak toslet (torchlight) teruih jalan naik...


pemandangan indah kan

ku sangkakan ok saja...tapi........................................................
dengan keadaan fizikal yang lebih dr org lain, sampai separuh jalan aku dah pancit...yaaa pancit!!! sudah x terdaya..tapi aku berenti rehat sat....jalan...rehat....jalan.....rehat....jalan....ada la kot dlm 5 kali berenti..wakakaka....baru la sampai ke puncak 1st....yeayaa!! org lain naik dlm 45 minit...tapi aku amik masa kat sejam lebih...hahahahaha....nasib la org gemuk....


haa nak sampai dah..nak sampai dah...

sampai2 kat ataih...nahh haihhh...orang ka semut nih!!! ramai gilaaaaaaa...semua dok menikmati udara segar kat ataih bukit tu...


hampa tgk..mcm semut....

aku teruskan perjalanan ke puncak kedua..yaaa puncak kedua yerr wahai cik tunang, nuranizawati, bukannya puncak pertama..paihtu aku xleh blah dah...aku sorang2 dok kat puncak kedua tu...depa yg lain semua p sampai puncak ke-4..xpa...len kali plak la aku p sampai situ..hehehe...dah sampai ataih tu apa lagi yg lebih syok kalau bukan photoshoot time!!! itu yg aku nak buat sebenaqnya..walaupun selepas penat tercungap2, peluh masuk mata dan berbagai lagi, aku masih mampu utk mensnap gambaq....seronok rasanya...rasa mcm yeahhh walaupun gemuk aku sampai jugak ataih sana...hehehe...


aksi standard


ni dia geng 'ghabat' (panjat) broga

paihtu turun blk..masa turun mmg laju arr...berenti sat2 pon pasai nak amik gambaq...sampai bawah..baru rasa urat betis cekang..hahaha...lepaih tu gerak p breakfast KFC...yaaa KFC ya kawan2....tapi itu bukan idea aku...lepaih mkn KFC, mandi time!!!

p Hutan Rekreasi Sg Tekala plak...sangat ramai org di situ....cari port sempoi...paihtu teruih terjun....pergghhh ayaq sejuk..syok woo lepaih penat naik bukit p mandi ayaq bukit....rasa legaaaaaaaa....


bersama cik tunang

dah abih mandi manda semua...baru gerak balik rumah.....

hujung minggu aku yg penuh aktiviti menyihatkan...hehehe...pengalaman pertama kali naik bukit sangat membuatkan aku teruja...mmg syok abih!!!