Hari sabtu baru2 ni aku keluaq p jln2 kat Jalan TAR dgn awek aku...aku ja la jln2...awek aku sopin2...beli tudung ntah brp puluh helai aku pon xtau...dok jln kat situ, kawasan org ramai plak kan...kebanyakan org pakai mask...sbb takut H1N1....aku bawak saja mask..tp tinggai dlm keta...hahah..haram x pakai pon.....tp bila tgk org ramai dok pakai...rasa takot pon ada....
lepaih tu dah penat jln dr bangunan MARA sampai ke hujung jln Masjid India tu (ntah brp byk kalori aku tebakaq masa tu) kami pon nk p mkn tghari....so amik la keputusan p mkn kat Kg Baru kat nasi lauk yg byk2 tu...

Sampai situ...ada org nak keluaq parking side...so aku pon tunggu la minah tu nak keluaq parking...mula2 tgk dia dok tertonggek cari brg dlm keta,
"apahal la lu lambat sgt nk kuaq minah"

TIBA2......

dia dah jumpa barang dia dan dia pon keluaq dr keta dia p belakang keta... rupanya barang tu adalah

PITA UKOQ!!!!!

aku igtkan dia keja ukoq jalan...

RUPA2 NYA.............

DIA UKOQ JARAK KETA BELAKANG DGN KETA DIA!!!!

dia ukoq jarak tu sbb nk keluaq parking...adeh....ada jugak manusia mcm nih...takot langgaq keta belakang pon...xkan la sampai nk kena ukoq mcm tu....

kat MANA HANG BELAJAQ NIH??? Aku nak cari la sekolah memandu yg hg belajaq tu...xkan nk keluaq parking sampai kena ukoq mcm tu....jgn la berteori sgt....sampai semua tmpat hg nk berteori nih..agak2 la.....tp tu la 1st time dlm seumoq hidup aku tgk org nak keluaq parking sampai kena ukoq guna PITA UKOQ!!! nasib baik bukan tali rapia....ish2....minah tu telah buat aku hilang penat sebentar..menceriakan hidup aku hari tu....hahahahaha....
lu mmg terbaekkk!!!

Moral cerita nih:
Jangan la terlalu berteori sgt, sekalipun anda seorang budak pandai yg sentiasa memegang buku untuk dibaca, tapi jgn la sampai benda remeh pon nk ikut buku.