Summerset Resort, Kuala Rompin:

Pada 7, 8 dan 9 Mac 2009 yg lepaih, company tempat aku mencari rezeki, BIT telah mengadakan Hari Keluarga di Summerset Resort, Kuala Rompin.

Hari Pertama:

Setibanya di Summerset, Kuala Rompin

Perjalanan hari pertama mengambil masa hampir 6 jam di mana aku dan Arie berkonvoi kereta dari Setiawangsa - RnR Seremban - Exit Alor Gajah - Tampin - Gemas - Segamat - Muadzam - Kuala Rompin. Staf yang lain kebanyakannya naik bas dari HQ BIT dari Subang. Perjalanan disulami hujan lebat yg amat di Jalan Kuantan-Segamat. Jarak penglihatan yg amat terhad sekali (tapi Arie kata aku bawak laju gak,hahaha). Kami sampai di Summerset Resort lebih kurang jam 6.00 petang. Tiada aktiviti dapat dilakukan pada petang tersebut memandangkan semua orang sampai lambat, Geng Bas Sekolah sesat dan sampai lewat 5 minit dari kami. Pada waktu malam hanya ada makan malam dan aktiviti mendengar ceramah daripada Ustaz Mahmud Man (btoi kot nama dia). Selesai ceramah, geng DTHO/SSD pon berlatih buat kali terakhir utk persembahan pada Malam Pautan Kenangan.


Latihan persembahan


Lompatan padu

Hari Kedua:
Hari kedua, hari paling memenatkan + mengecewakan + menggembirakan.

Penat - Aktiviti dimulakan dengan acara sukaneka utk kanak2...dah nama pon AJK Keselamatan, so kena jaga kawasan la...dgn panaih teriknya...rasa mcm nigger dah....hahaha...lepaih tu sukan bola tampar di mana......hmmm tak payah la aku ulas tentang team aku yg 'sangat hebat' tu. Selepas makan tghari, Explorace pulak, memang penat yg amat. Team aku 'Geng Hamas' terdiri daripada aku, Arie, Zack, Helme, Nizam dan Kay. Memulakan acara dgn bergaya sbb rasa mcm dah lead group lain...TAPI.......dah penat lari p lari mai....last checkpoint tgk2 ada team lain yg dah sampai dulu....How come???? adakah ini satu komplot atau konspirasi pihak2 tertentu yg cemburu akan kehebatan kumpulan kami utk melihat kami tewas???? muahahhaha.....hadiah tak dapat, bau petai yg aku dapat!!!! Habis Explorace, sambung balik bola tampar....sekali lagi x payah aku ceritakan 'kehebatan' team aku.

Kecewa & Gembira - Majlis Makan Malam rasmi, Malam Pautan Kenangan. Dengan lauk pauk BBQ yg nampak mcm sedap...sedap ka??? aku tak sempat mkn habis sbb dok kalut nk buat persembahan malam tu..hampeh punya staf resort....amik pinggan aku yg ada byk udang....dah tau org mkn x abih lg..jgn la angkat..suka2 hati hg ja nk amik....amik makanan org laju ja....tp nk isi ayaq kosong lembab!!!! lebih kurang jam 940 malam, persembahan team aku yg diketuai bos aku, En.Zamri memulakan persembahan. Sekali lagi servis Resort mengecewakan aku, PA System yg sangat2 la terok!!! hampir2 menggagalkan persembahan kumpulan aku. Mujurlah kehebatan + kelancaran + kemantapan + penghayatan yg amat tinggi dari kawan-kawan yg bertungkus lumus menjayakan persembahan dgn lakonan yg amat jitu mendapat pujian dari warga BIT sekalian. Terima kasih yg tidak terhingga kepada semua yg terlibat (En.Zamri, Arie, Zack, Nizam, Helme, Kay, Iwan, Amir, Sol, Pah, Ju, Anis, Fairuz, Alan). Syukur jugak dpt lucky draw yg agak OK....tapi aku....NAK KARAMBUNAI!!!!! muahahahahha....(kpd yg berkenaan, kalau nk tukaq sila hubungi atau sms aku, tau kan no nset aku...hehehe)

Gembira - Terasa keserasian semua staf BIT semakin tinggi. Kemesraan + keseronokan + kebisingan dikongsi bersama. Syok tgk semua mcm rapat mcm keluarga sendiri. Provok memprovok tu amalan biasa dalam BIT utk menambah kemesraan.


Antara pemenang lucky draw (wajah terpaksa dirahsiakan atas sbb2 keselamatan)


Keluarga besar BIT


Keluarga kecil + girang + sempoiiii BIT Software

Hari Ketiga:
Hari yg malaih nk buat apa2...sbb sakit urat...rasa mcm urat belikat dah mai ke depan....lepas breakfast, p jungle tracking ciptaan sendiri, aku dan Arie...sbbnya cari Alan x jumpa kat tempat kayak...dgn Alan dan tempat kayak haram x jumpa...hahah....