Kemenangan Jumpa Pakcik Hussain!


Akhirnya debaran AJL ke-23 telah pon terlerai. Kepuasan bagi aku yang bertuah dapat p tgk AJL ke-23 kali ni (tq sham sbb bg tiket). Memang AJL kali ni yg agak terbaik yg pernah aku tgk sbb persembahan2 yang mantoppp gila. Beberapa kali aku bg standing ovation untuk penyanyi2 yg buat persembahan sempoi2 belaka. Faizal Tahir dan Meet Uncle Hussain merupakan feveret yg aku jangka akan gondol anugerah dan tekaan aku tepat, Meet Uncle Hussain berjaya memenangi Anugerah Juara Lagu ke-23!!! Kipas susah mati Faizal Tahir mmg kecewa abih time umum Juara AJL tu (termasuk la awek aku, heheh). Aku mula2 x dgq pon dia umum sapa menang tapi bila tgk kipas susah mati Jumpa Pokcik Hussain, terus aku pon jadi mcm org gila...menjerit mcm tgk bola....hehehe...seronok woo band indie menang!!! Malam kemenangan orang muda!!! Tahniah buat Jumpa Pokcik Hussain! Tahniah juga buat pemenang2 yang lain, terutama Faizal Tahir, hg mmg terbaik dlm kelas hg tersendiri. Semoga berjumpa lagi dgn pakcik Hussain.


Lagu Untukmu - Meet Uncle Hussain


Tiada bintang

Dapat menerangkan hati yang telah dicela
Bagai ku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini takkan berubah kerna

Aku tetap aku dan alur hidup mu bukanlah aku
Guna hati akal dan fikiranku
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu
Adakah aku
Hanya bonekan yang enkau sering mainkan

Yang dikawal oleh jari jarimu
Ku punya hati dan perasaan
Pernahlah engkau fikirkan
Cukuplah cukup oh cukuplah
Guna hati akal dan fikiranmu
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu

Tak tahan tak tahan
Sabarku tak tertahan
Melayan sikapmu perawan

Berbeza berbeza
Kau dan aku berbeza
Kita memang tak serupa

Bebaskan
Ku ingin dilepaskan
Kita tidak sehaluan

Cukuplah sudahlah
Sampai disini sahaja
Hubungan kita berdua


Pesanan ringkas:

@Sham = kalau ada lagi acara menarik, jgn lupakan aku nooo...hehe

@Deeshizuka = Apa cerita penchinta Faizal Tahir??? hahaha...